30 juli 2010

Blåbärspaj

Fixade en härlig smulpaj nu på kvällen. Mirrepirre och jag var som lite sugna... och så hade vi turen att få besök av broder Rickard och hans sambo Ida och deras lilla Emmie.

Mirre blev helt plötsligt väldigt intresserad av sina gamla bebisleksaker som jag plockade fram. I skrivandets stund leker hon och hennes dockor fortfarande med dem för fullt... tur att det är semester och att vi har en vecka på oss att få tillbaka dygnsrytmen...
Emmie fick i alla fall med sig några saker hem. Bl.a. två grejer som Rickard själv hade när han var bebbe (den som spar han har) och så det babygym som han köpte till Mirre när hon var bebbe. Känns skönt att det blir använt... det är ju inte som att jag kommer att få användning för det inom en överskådlig framtid.... =)

Men, men åter till pajen. Hittade blåbär i frysen från förra årets plockning (blev inspirerad av en gammal studiekamrat som skrev på sin blogg om sina gamla körsbär).
Själva "smulet" gjorde jag efter ett recept som jag hittat i Blossoms tidning. Riktigt gottigt blev det! Här kommer receptet:

Blanda 100 g ekologiskt smör med 1 dl socker (Blossom tipsar om råsocker). Tillsätt 2 dl ekologiskt dinkelmjöl, 1 dl havregryn och lite vaniljsocker.
Grädda i ugnen i ca.20 min. (Jag hade på 200 grader)

Mumsfillibabba! =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar